Gezondheid

De Chaga paddenstoel

De Chaga-paddenstoel, geboren in Rusland, is een parasitaire schimmel die op de berkenboom groeit. Het is onregelmatig van vorm en lijkt op een massa houtskool. De zwarte kleur is te danken aan de enorme hoeveelheden melanine. De Chaga-paddenstoel is beroemd in Rusland, hoewel zijn bekendheid zich snel over de hele wereld verspreidt. Behalve dat het krachtig adaptogeen is, is de Chaga-paddenstoel een immuunbooster, een uitstekende spijsverteringshulp, ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen.

Hieronder vindt u een beknopte lijst van bewezen gezondheidsvoordelen van Chaga-paddenstoelen.

Preventie en behandeling van kanker

Volgens onderzoek speelt de werkzame stof in de Chaga-paddenstoel een essentiële rol bij de preventie en behandeling van kanker. Betulinezuur, inotodiol en ergosterolperoxide zijn enkele van de essentiële verbindingen met eigenschappen tegen kanker. Betulinezuur induceert celapoptose en voorkomt tumorontwikkeling, terwijl ergosterolperoxide colorectale kanker remt. Bovendien helpen andere extracten in Chaga-paddenstoelen het immuunsysteem om kankercellen te herkennen als vreemd en invasief; waardoor het lichaam ertoe wordt aangezet om ertegen te vechten.

Immuunbooster

Chaga-extracten stimuleren en moduleren het immuunsysteem door de productie van immuuncellen Interleukine-6 ​​en Lymfocyt B. Bovendien bevorderen de extracten het vermogen van het immuunsysteem om onderscheid te maken tussen vreemde cellen en lichaamscellen; waardoor de nauwkeurigheid van het immuunsysteem bij het reageren op invasie door buitenaardse cellen wordt vergroot. Chaga-extract speelt een vitale rol bij het voorkomen van allergische reacties door het lichaam te helpen zijn cellen nauwkeuriger te herkennen; dus kan het niet vechten tegen zijn cellen. In het geval het verminderen van de kans op het optreden van auto-immuunziekten.

Ook zijn Chaga-paddenstoelenextracten efficiënt in het verminderen van overgevoeligheid van het immuunsysteem. Immuunovergevoeligheid is het gevolg van een ernstige allergische reactie. Een dergelijke reactie kan leiden tot hartshock. Als een biologische responsmodificator, stimuleert Chaga-paddenstoel het immuunsysteem wanneer nodig en verlaagt het wanneer het overgevoelig is.

Een krachtig antiviraal en antibioticum

Chaga-extracten hebben krachtige antivirale en antimicrobiële eigenschappen. Chaga-extracten zijn bijvoorbeeld effectief tegen virussen omdat ze de replicatie van HIV 1 remmen en voorkomen dat het herpesvirus nieuwe cellen infecteert. Bovendien zijn de extracten effectief in het verminderen van infectie als gevolg van Hepatitis C. De extracten stoppen het proces dat bacteriën gebruiken om genexpressie te activeren (quorum sensing), een essentiële stap in het bestrijden van bacteriële infectie. Een kopje Chaga-thee is cruciaal bij het elimineren van de bacteriën die zweren kunnen veroorzaken.

Bestrijdt ontstekingen

Chaga-extracten verminderen overgeactiveerde immuunreacties door de expressie van moleculen die ontstekingsreacties activeren te verminderen. Bovendien minimaliseren de extracten de ontsteking van de dikke darm door oxidatieve stress te verminderen. Merk op dat lage antioxidantniveaus kunnen leiden tot inflammatoir darmsyndroom, een ontsteking van coloncellen. Bovendien verminderen methanolische extracten van Chaga-extracten pijn als gevolg van ontstekingen, door de effecten te blokkeren van enzymen die deelnemen aan ontstekingsroutes, stikstofmonoxidesynthase en cyclo-oxygenase-2.

Krachtige antioxidant

Antioxidanten spelen een vitale rol bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. De vrije radicalen veroorzaken oxidatieve stress. Chaga heeft de hoogste hoeveelheid antioxiderende potentie in vergelijking met enig ander voedsel. De hoge hoeveelheden antioxidanten zijn te wijten aan de hoge hoeveelheid polyfenolen in de paddenstoel. Bovendien beschermen de grote hoeveelheden Super Oxidase Dimutase lichaamscellen tegen destructieve effecten van ongecontroleerde oxidatie en vrije radicalen. De antioxidatieve eigenschappen verminderen de snelheid van celveroudering.

Verlicht zweren en gastritis

Een van de oorzaken van zweren zijn bacteriën. Omdat het een krachtig antimicrobieel middel is, doodt Chaga de bacteriën die zweren in het spijsverteringskanaal veroorzaken, waardoor de kans op zweren wordt verminderd. Bovendien zijn de extracten van de paddenstoel essentieel bij het verminderen van ontstekingen en het versterken van de immuniteit. Het nemen van een kopje Chaga-thee of een glas warm water doordrenkt met Chaga-paddenstoelenpoeder een half uur voor de maaltijd verlicht de pijn en verzacht de zweren.

Fysiek uithoudingsvermogen

Chaga polysachariden verlagen de melkzuurconcentratie in het bloed tijdens een inspanning. Het verminderen van melkzuur vermindert vermoeidheid en verbetert het proces van energieproductie. Bovendien verhogen de polysachariden het glycogeengehalte van spieren en lever. Bovendien verlagen Chaga-paddenstoelenextracten het bloedureumstikstofgehalte, een bestanddeel dat bijdraagt ​​aan vermoeidheid.

Remming van gevaarlijke bloedstolsels

Bloedplaatjes kunnen aggregeren en bijgevolg stolsels vormen in de aderen; een aandoening die trombose wordt genoemd. Een trombus is potentieel dodelijk omdat het kan leiden tot ziekten zoals een hartaanval en beroerte. Chaga-extracten verminderen het proces van aggregatie van bloedplaatjes aanzienlijk; dus elimineert het risico op trombose. Bovendien is Chaga essentieel voor het kalmeren van bloedvaten in tijden van irritatie. Een dergelijke eigenschap is noodzakelijk in gevallen van pijn of aandoeningen zoals neuropathie en diabetes.

Verbetert de gezondheid van diabetes

De ethanolische verbindingen van Chaga verlagen de hoge bloedsuikerspiegel aanzienlijk door de insulinespiegels in de lever te verhogen. Insuline reguleert suiker door de levercellen te stimuleren suiker om te zetten in glycogeen of de afbraak van suiker te verhogen. Een van de oorzaken van insulineresistentie is oxidatieve stress. Insulineresistentie leidt tot versnelde diabetescomplicaties. De antioxidanten in Chaga-paddenstoelen verminderen het risico op oxidatieve schade. Ook vertragen de extracten die snelheid van opname van koolhydraten; waardoor de stijging van de bloedsuikerspiegel, die anders tot diabetescomplicaties zou leiden, wordt verminderd.

Normaliseren van bloeddruk en cholesterolgehalte

Betulinezuur kan het lipoproteïne met lage dichtheid, het slechte cholesterol in het bloed, afbreken, terwijl andere extracten de hoeveelheid lipoproteïne met hoge dichtheid, het goede cholesterol in de lever, verhogen. Door het verwijderen van slechte cholesterol uit de bloedvaten en het elimineren van stolsels in de aderen, zorgen Chaga paddenstoelenextracten voor een gezonde bloeddruk.

Huidgezondheid

De enorme hoeveelheden antioxidant melanine in Chaga-paddenstoelen maken het een uitstekende huidtoner. De melanine beschermt genen en DNA. Van nature is melanine een onderdeel van de huid, dat deze beschermt tegen schadelijke straling. Bovendien geeft melanine de huid zijn kleur. Chaga’s melanine, verbetert de gezondheid van de huid, maakt deze soepel en beschermt de huid tegen schade door straling. Het mengen van Chaga-poeder in een vochtinbrengende crème voor de huid en het aanbrengen op de huid werkt goed.

Spijsverteringshulp

Chaga extracten verlichten indigestie en elimineren gastro-intestinale pijn. Bovendien is de Chaga-paddenstoel een uitstekende bron van voedingsvezels en helpt zo bij de peristaltiek. Chaga stimuleert de productie van gal, een noodzakelijk zout bij de afbraak van vetten. Driemaal daags 40 ml Chaga-paddenstoelenpoeder een half uur voor de maaltijd innemen is essentieel voor een gezonde spijsvertering.

Leverontgiftende en hepatoprotectieve eigenschappen

Chaga-extracten reinigen de lever en bevrijden deze van alle giftige stoffen. Bovendien kunnen Chaga-extracten de lever beschermen tegen schade door chemicaliën.

Gevoel van stress verlichten

Chaga-extracten zijn essentieel bij het balanceren van hormonen in het lichaam. Bij stress maakt het lichaam stresshormonen aan. De hormonen zijn verantwoordelijk voor het gevoel van stress en vermoeidheid. Een balans van dergelijke hormonen brengt de werking van het lichaam in evenwicht en stelt ons dus in staat om te gaan met stress. Als bekend adaptogeen helpt de Chaga-paddenstoel het lichaam te stabiliseren, te herstellen en te beschermen. Het doet dit door het lichaam te helpen reageren op de stressor, waardoor het fysiologische functioneren wordt genormaliseerd. Bovendien verhogen de extracten de tolerantie van het lichaam voor stress.

Verbetert de cognitieve functie

Chaga-extracten verminderen oxidatieve stress in de hersenen en herstellen het niveau van acetylcholine tijdens oxidatieve stress. Acetylcholine bevordert leren en geheugen. Het verhogen van de niveaus van acetylcholine verbetert de cognitieve prestaties van een individu.

Dit vind je misschien ook leuk...