Hoofdgerechten

Verse aardappeltjes voor de airfryer

Airfryers zijn de laatste jaren volkomen ingeburgerd, iedereen heeft er inmiddels wel een staan in de keuken. Het bleek niet het zoveelste nutteloze keukenapparaat te zijn. Integendeel, de airfryer is echt een aanvulling bij het bereiden van maaltijden. In tegenstelling tot de gewone frituur (onhandig, stinkende walmen, frituurvet vervangen), is de airfryer ontzettend eenvoudig en handig in gebruik. Het bakken van aardappels behoort inmiddels ook steeds meer tot het verleden. In de vriezers van de supermarkten ligt het vol met uiteenlopende aardappelvarianten geschikt voor de airfryer. Maar soms kan het je ook gaan tegenstaan, want sommige varianten bevatten wel erg veel vet. In dat geval kies je ter afwisseling voor .. verse aardappelpartjes.

Verse aardappelpartjes voor de airfryer

In de koeling van de supermarkt kom je ze tegen: verse aardappelpartjes en vaak heerlijk gekruid. Je kunt deze verse aardappelpartjes ook heerlijk in de airfryer tot knapperige, heerlijke verse frietachtige aardappeltjes afbakken. Sommige aardappelpartjes hoeven niet ingevet te worden, en anderen soms wel. Stop in dat geval de aardappelpartjes in een ruime schaal en schep er 2 eetlepels bakvet of olie doorheen. Vervolgens kun je ze direct afbakken in de airfryer.

Airfryer, in plaats van de koekenpan

Het fijne is dat verse aardappelpartjes niet ingevroren zijn en meestal een kortere baktijd in de airfryer kennen dan ingevroren aardappels. Je hoeft dus helemaal geen aardappelschijfjes of partjes te bakken in een koekenpan, nee je houdt je handen mooi vrij voor andere de andere pruttelende pannen, of voor het maken van een salade.

Geweldige smaakbeleving!

Niet alleen de afbaktijd van verse aardappelpartjes is een voordeel ten opzicht van ingevroren friet, maar vooral de smaakbeleving is geweldig. Verse aardappelpartjes voor de airfryer komen met een veel betere smaak en bite uit de airfryer. De smaak is natuurlijker, verser en minder snack-achtig, eigenlijk zoals je het gewend bent uit het eetcafé, daar serveren ze ook geen airfryer friet. Op professioneel niveau, zoals in restaurants, kun je verwachten dat er met verse aardappels wordt gewerkt, of met afbakfriet voor een friteuse.

Airfryer recepten

Er zijn duizend-en-een airfryer recepten online te vinden, want met de airfryer kun je echt alle kanten uit. Voorverpakte verse aardappeltjes komen super smakelijk uit de airfryer. Je kunt ze met vele recepten combineren. Lekker met vers gebakken zalm en een Italiaanse salade. Of met gebakken vlees, gekookte groente of een salade. Maak er zelf een lekker dip bij, zo is de hele maaltijd écht zelf bereid. Succes verzekerd!

Dit vind je misschien ook leuk...